Green Key

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem in bezit van het Gouden Green Key Certificaat


Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. De acht samenwerkende culturele instellingen in Haarlem ontvingen uit handen van wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema en Erik van Dijk (directeur stichting KMVK (Green Key) 
het felbegeerde Green Key Certificaat. In januari 2016 was de eerste officiële keuring en daarna in december jl. De deelnemende organisaties zijn het Frans Hals Museum|De Hallen, Teylers Museum, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Noord-Hollands Archief, Hart, Toneelschuur en Patronaat en Stadsschouwburg & Philharmonie. Het Green Key Certificaat is in drie gradaties te behalen; brons, zilver en goud. De Stadsschouwburg en de Philharmonie hebben het gouden certificaat behaald.


De Stadsschouwburg en Pilharmonie blijven maatregelen ondernemen t.b.v. milieuvriendelijk. Denk hierbij aan het gebruik van een zonnestroominstallatie systeem (bestaande uit zonnepanelen, omvormer, elektriciteitsmeter en monitoringsysteem) op het dak van de Philharmonie, maar ook spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Ook werken de kranen op sensoren, de urinoirs op sensoren, toiletten hebben een duospoeling en de kleedkamerdouches werken op sensoren om zoveel mogelijk water te besparen. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar ook de status van natuur en milieu. Verder maakt de Stichting gebruik van zeepdispensers, vindt er afvalscheiding plaats en koopt milieubewust in. Zo schenken wij fair trade koffie en gebruiken veel biologische en milieuvriendelijke producten.


Het keurmerk is in recordtempo behaald. Op 10 maart 2015 sloten de Haarlemse culturele instellingen een ‘Intentieovereenkomst Duurzaamheid’ en in een klein jaar, in januari 2016, hebben de instellingen zich fors ingespannen om hun gebouwen en bedrijfsvoering duurzamer te maken. Door het behalen van de Gouden Green Key laten wij onze bezoekers zien dat we als theater, concertzaal en congreslocatie maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Bewust genieten

Wat betekent dit in de praktijk voor u als gast? Tijdens uw verblijf zal u zeker geen hinder ondervinden aan de duurzame activiteiten die wij ondernemen. Op onze twee locaties hebben wij een goede balans gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort. En het idee dat u tijdens uw verblijf bijdraagt aan een betere samenleving en milieu, is mooi meegenomen.

Bijzonder in Nederland is de samenwerking in Haarlem met alle andere culturele instellingen. Alle podia doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit).

Voor meer informatie hierover zie www.greenkey.nl
Voor de verklaring zie MVO-verklaring