Stadsschouwburg

Adres

Stadsschouwburg
Wilsonsplein 23
2011 VG Haarlem
T 023 - 512 12 12

Navigatieadres

Stadsschouwburg: Wilsonsplein 23
P Houtplein: Wagenmakerslaan 1
P Raaks: Zijlvest 45


Maak gebruik van een parkeer-app

Vanaf 1 september 2017 kan er alleen met pin worden betaald in de Stadsschouwburg. Hierdoor is het niet meer mogelijk om geld te wisselen ten behoeve van het parkeren op straat. Wij raden u daarom aan om gebruik te maken van een parkeerapp, zoals Yellowbrick, Parkmobile of Park-line.


Routebeschrijving Stadsschouwburg (pdf)


 

Met de auto

Routeplanners en bereikbaarheid autowegen:


Vanuit Den Haag / Amstelveen / Schiphol (A9)

Neem de afslag Haarlem (NIET afslag Haarlem-Zuid / Zandvoort). Aan het einde van de afrit de rotonde (knooppunt Rottepolderplein) voor 3/4 nemen (de derde uitvalsweg). U bevindt zich op de A200 (Amsterdam-Haarlem), zie vervolg.


Vanuit Beverwijk / Zaandam / Alkmaar (A9)

Neem de afslag Haarlem. Aan het einde van de afrit de rotonde (knooppunt Rottepolderplein) voor 1/4 nemen (de eerste uitvalsweg rechts). Hierna bevindt u zich op de A200 (Amsterdam-Haarlem), zie vervolg.


Vanuit Amsterdam (A200)

U rijdt op de A200 richting Haarlem, zie vervolg.


Vervolg routebeschrijving

Volg de borden Haarlem-Centrum / Haarlemmerliede (rechts aanhouden). Hierna bevindt u zich op de N200. Volg de borden Centrum en sla aan het einde bij het verkeerslicht linksaf. Aan het einde van deze weg gaat u rechts. Over de brug gaat u even rechts en dan direct linksaf (Kampervest). Deze rijdt u helemaal uit (Kampervest - Gasthuisvest - Raamvest). Bij de stoplichten ziet u de Stadsschouwburg recht voor u. Voor de parkeergarages Houtplein of Raaks (beiden op minder dan 10 minuten loopafstand) volgt u de P-borden.


Parkeren op loopafstand

In Haarlem zijn 5 parkeergarages met in totaal 2900 parkeerplaatsen. Haarlem biedt ruim voldoende parkeerplekken in de stad, waarvan ruim 1700 plekken op loopafstand (max. 10 min.) van de Stadsschouwburg. In het centrum van Haarlem geldt op straat betaald parkeren. Neem voor de zekerheid muntgeld mee of betaal via een parkeerapp (zoals Park-line of Parkmobile). Voor informatie over parkeertarieven in Haarlem klik hier.


U kunt parkeren bij de volgende parkeergarages:

  • Houtplein [752 plaatsen] | Wagenmakerslaan 1 | op 8 min. loopafstand
  • Raaks [1.000 plaatsen] | Zijlvest 45 | op 8 min. loopafstand
  • De Kamp [418 plaatsen] De Witstraat 1 | op 10 min. loopafstand
  • De Appelaar [290 plaatsen] | Damstraat 12 | op 15 min. loopafstand
  • Stationsplein [448 plaatsen] | Lange Herenstraat 11 | op 20 min. loopafstand


Gehandicaptenparkeerplaatsen

Bij de Stadsschouwburg zijn drie gehandicaptenparkeerplaatsen.


Openbaar vervoer

De treinreis van Amsterdam naar Haarlem duurt slechts 15 minuten en vanaf Schiphol 30 minuten (met overstap in Amsterdam Sloterdijk). De Stadsschouwburg is per bus goed bereikbaar. Vanaf Station Haarlem stopt buslijn 50 bij Halte Stadsschouwburg. Op loopafstand zijn bushaltes Tempeliersstraat (5 min.) en Raaksbrug (6 min.), waar meerdere buslijnen stoppen. Vanaf Station Haarlem zijn ook aansluitingen met Connexxion, Arriva en R-Net. Plan uw reis op www.ns.nl of www.9292.nl.


Looproute Philharmonie - Stadsschouwburg

Mocht u onverhoopt bij het verkeerde gebouw staan, loop dan vanaf de Philharmonie achter de Grote of St. Bavokerk de Lange Veerstraat in. Deze gaat over in de Kleine Houtstraat. Aan het einde van de Kleine Houtstraat gaat u bij het water naar rechts de Gasthuisvest op, die uitkomt in de Raamvest. Deze loopt u helemaal uit totdat u recht voor u de Stadsschouwburg ziet.